AKTIVNOSTI GLEDE ZNIŽANJA PRISPEVNE STOPNJE

V ponedeljek, 19.12.2016 smo se na sedežu SDE-Slovenije sestali predstavniki sindikatov v dejavnostih, katerih člani delajo na težkih in zdravju škodljivih delovnih mestih in delovnih mestih, ki jih po določeni starosti ni mogoče več opravljati. Tema sestanka je bila znižanje prispevne stopnje v 74. členu Pokojninskega načrta poklicnega zavarovanja (PNPZ) iz 9,25% na 8% in znižanje upravljavske provizije iz 1% na 0,5%. V sled temu smo se dogovoril, da ministrici za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anji Kopač Mrak, pošljemo dopis s katerim jo opozorimo, da se s takšnim posegom v pravice zaposlenih, ki delajo na težkih in zdravju škodljivih delovnih mestih ne strinjamo in temu ostro nasprotujemo (dopis v prilogi).

Ker ministrica dr. Anja Kopač Mrak ni ugodila našim zahtevam niti ni na našo zahtevo odgovorila, smo se danes v sredo, 28.12.2016 ponovno sestali predstavniki sindikatov v enaki sestavi kot prvič, da se dogovorimo kako ukrepati naprej.

Dogovor je sledeč: V ponedeljek, 9. januarja 2017 ob 11.00 uri v šestem nadstropju ZSSS skličemo tiskovno konferenco na kateri bomo seznanili javnost o naši problematiki. Dogovorili smo se tudi, da v kolikor tudi po tem ne bo nihče od pristojnih odreagiral na naše zahteve bomo prisiljeni stopnjevati sindikalne aktivnosti. Kakšne bodo le te aktivnosti bomo predstavili na novinarski konferenci.

Dopis - zahteva sindikatov_Ministrici za delo_PNPZ_20122016.pdf

Objavljeno 29.12.2016