POZDRAVNI NAGOVOR PREDSEDNICE KNSS- NEODVISNOST

Spoštovani članice in člani sindikata SPESS!

Z velikim veseljem vas pozdravljam v naših vrstah, predvsem pa sem zelo počaščena, da se je vaš sindikat odločil pristopiti k naši konfederaciji, s čemer ste nam izkazali veliko zaupanje, katerega se bomo trudili dostojno zagotavljati.

Naša Konfederacija je ena prvih sindikalnih konfederacij v naši novi državi, če ne celo prva demokratična sindikalna organizacija, a ves čas našega delovanja v svojem članstvu še nismo imeli rudarjev, kar se z vašim vstopom spreminja. Ker sama prihajam iz Zasavja, ki velja za zibelko rudarstva, imam do tega poklica potrebno in dolžno spoštovanje. Z vašim pristopom k naši Konfederaciji ravno v času mojega predsedovanja je to zame tudi nekakšna simbolika, ki zagotavlja naše dolgo in plodno sodelovanje.

Naj ob tem mojem pozdravnem nagovoru izrabim priložnost, da pohvalim vodstvo vašega sindikata, ki je že v začetnih razgovorih o našem sodelovanju pokazalo veliko mero znanja in poznavanja trenutne situacije na sindikalnem področju, predvsem pa so nam jasno pokazali, v katero smer so začrtani vaši interesi, kar smo z veseljem pozdravili in hitro našli skupne točke, na katerih bomo gradili naše sodelovanje.

Ker rudarski pozdrav »SREČNO« pomeni povsem nekaj drugega, kot sama beseda in ta poseben oziroma drugačen pomen poznajo lahko le rudarji in z njimi povezani, naj vam ob vašem pristopu k naši konfederaciji zaželim iz srca »SREČNO« ter »SREČNO« našemu skupnemu delu, predvsem pa našim skupnim dosežkom!

Evelin Vesenjak

Predsednica