IZLET JESEN 2017

V soboto, 14.10  je sindikalna podružnica SPESS HTZ organizirala izlet za svoje člane. Pot nas je vodila iz parkirišča na NOP-u  po AC mimo Maribora do centra drugega največjega mesta sosednje države, Gradec. Prijazna vodička nam je na kratko predstavila zgodovino mesta in pokrajine Štajerske, ter nas popeljala skozi staro jedro tega prelepega mesta. Po ogledu mesta in prosti urici za oglede in nakupe smo se iz Gradca odpeljali preko pokrajine imenovane Vulkanland, ter se ustavili na naši naslednji točki, čokoladnici Zotter. Tu so nam prijazni domačini predstavili postopek izdelave čokolade, ter nam skozi proizvodni proces omogočili preizkušanje neskončnih kombinacij čokolade in dodatkov, ki jih v tej tovarni dnevno izdelujejo. Ko je bilo čokolade že »do ušes« smo pot nadaljevali proti našemu naslednjemu cilju, vinski kleti v Gornji Radgoni. Tudi tukaj smo bili deležni poizkušanja vrhunskih vin iz njihove proizvodne palete, ob razlagi strokovnjakinje pa so nas še pogostili s prigrizkom. Ob tem  nas je počasi pričela priganjati ura zato smo se, polni vtisov, odpravili proti domu. Ker pa so bili naši želodčki že prazni, smo se za konec dneva ustavili še v  prijazni domači gostilni pri Slovenski Bistrici, kjer smo bili deležni še okusne domače večerje. Čudovit dan smo v večernih urah zaključili tam, kjer smo ga pričeli, na parkirišču našega podjetja.

Več fotografij v galeriji: sindikat-spess.si/galerija

Objavljeno 24.10.2017